Çin ekonomisindeki yavaş büyüme ve Japonya'nın zayıf ekonomisine rağmen, servet miktarındaki artışı teknoloji ve sağlık endüstrisindeki büyümeye bağlayan Capgemini raporu, "Artış oranları aynı şekilde devam ettiği takdirde, önümüzdeki on yıl içerisinde Asya Pasifik, dünya servetinin yüzde 40'ına sahip olacak." ifadelerine yer verdi.

Finans şirketinin yayımladığı rapora göre, Çin ve Japonya zenginlerinin başını çektiği Asya, dünyanın diğer yerlerine oranla en çok servet sahibi kıta olduğu bildirildi.
Asyalı zenginlerin serveti 2015 yılında yüzde 10 artış göstererek 17,4 trilyon dolar oldu. Asya'yı aynı dönemde 16,6 trilyon dolar servet ile Kuzey Amerika takip ediyor.
Raporda, dünya milyonerlerinin sahip olduğu servetin 30 yıl öncesine göre dört kart artarak 60 trilyon dolar olduğu, bu miktarın 2025 yılında 100 trilyon dolara çıkabileceği de belirtildi.
Kaynak: AA